{

may your choices reflect your hopes, not your fears

Nelson Mandela

Therapie voor volwassenen

Je kunt verschillende redenen hebben om contact met mij op te nemen. Het kan plotseling zijn gaan stormen door bijvoorbeeld het verlies van een dierbare, een ontslag of een scheiding. Dit zet je leven op z’n kop. Je kunt ook het gevoel hebben ‘niet lekker in je vel’ te zitten of ‘vastgelopen’ te zijn. Als je de storm op jouw oceaan tot bedaren wilt brengen, kan ik je helpen. Ik bied je een veilige plek waar je je verhaal kwijt kunt. Ik luister en stel vragen om samen te ontdekken waar jouw pijn of blokkade zit. Vervolgens kan ik je inzicht geven in je (denk)patronen wat vaak maakt dat je andere, nieuwe keuzes kan gaan maken.

Mijn kracht zit in het begeleiden van mensen die altijd klaarstaan voor anderen, maar zichzelf daarbij weleens vergeten. Vind jij het moeilijk om grenzen te stellen en “nee” te zeggen? Het mooiste vind ik het om met de ander onderweg te zijn naar een leven met meer zelfzorg, eigenwaarde en balans. Dit heeft eenieder nodig omdat het constant voldoen aan de verwachtingen van anderen kan leiden tot uitputting, frustratie en het gevoel jezelf kwijt te raken. Samen kunnen we werken aan het ontwikkelen van gezonde copingmechanismen, het stellen van grenzen en het versterken van jouw eigenwaarde. Dit zal zijn vruchten afwerpen voor jezelf (onder de waterspiegel) maar juist ook in je relatie met de ander, dus boven de waterspiegel van de oceaan.
In de therapie richt ik me onder andere op:
– Het herkennen en stellen van gezonde grenzen.
– Het ontwikkelen van assertieve communicatievaardigheden.
– Het omgaan met schuldgevoelens en angst voor afwijzing.
– Het bevorderen van zelfzorg en het prioriteren van jouw eigen behoeften.
– Het cultiveren van een positief zelfbeeld en het versterken van jouw eigenwaarde.
Ik geloof dat iedereen het recht heeft om zichzelf te zijn, voor zichzelf te zorgen en een leven te leiden waarin je mag laten zien wie jij bent.

Er is geen wachttijd op dit moment, een afspraak is mogelijk binnen 2 weken

Therapievormen

Ik werk met wetenschappelijk bewezen therapievormen uit verschillende psychologische stromingen, zoals de Transactionele Analyse, Motiverende Gespreksvoering, de RET (Rationeel Emotieve Therapie) en de lichaamsgerichte therapie. Ook kijk ik vanuit verschillende invalshoeken naar de patronen in je leven en gebruik ik beeldcommunicatie. Problemen in een breder perspectief zetten doe ik met contextuele therapie. EMDR kan ik toepassen op emotioneel beladen herinneringen, op fobieën, angsten en om draagkracht te vergroten. Ik val onder de complementaire zorg en ben lid van de beroepsvereniging NFG. Ook ben ik lid van RBCZ en ‘Ik zoek christelijke hulp’.

Traject

We beginnen met een kennismakingsgesprek waarin jij vertelt wie je bent en waarvoor je hulp zoekt. Na dit gesprek laat ik weten of ik je kan helpen en geef jij aan of je het traject wilt aangaan. Na het samen opstellen van een behandelplan werken we in een cyclus van 5 gesprekken en aan het einde daarvan evalueren we. Eventueel kan er tijdens het traject EMDR toegepast worden als we erachter komen dat er veel emotionele lading op herinneringen zit. EMDR kan ook toegepast worden voor fobieën en angsten. Voor cliënten die op de wachtlijst staan voor behandeling in de GGZ bied ik wachttijdbegeleiding aan.